woensdag, oktober 18, 2006

Uitzetten bouwlijn

De bouwlijn moet worden uitgezet door de gemeente vooraleer de werken mogen beginnen. Deze komt op dezelfde hoogte met de voorgevel van de buren. Dit is op 10 m van de rooilijn. Twee houten paaltjes werden op deze hoogte in de grond geplaatst.

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Bouwers,

Als ik iets van de laatste gemeenteraadsverkiezingen heb onthouden is dat iedere politicus de mond vol had van "betaalbaar wonen". Dan men de hand in eigen boezem durve steken. Als 70 euro dient betaald voor het slaan van 2 stokskes, die dan nog prompt zullen verdwijnen bij de eerste graafwerken en die dus geen enkele garantie geven dat de bouwlijn wordt gerespecteerd, is (verplicht) weggegooid geld. Zoals vele andere taksen en bouwbelastingen.
Eigenlijk is het naleven van de bouwvoorschriften - waaronder het respecteren van de bouwlijn - een verantwoordelijkheid van de architect. Dat men de gemeente eventueel verwittigt bij de aanvang van de funderingswerken, om dan de nodige vaststellingen te komen doen, zou nog te begrijpen zijn. Het ware in ieder geval veel beter dan deze twee bijna onzichtbare, voor niets dienende stokskes.

Met vele groeten,

Snarf